NY KYL

Våran kyl har läckt vatten ett tag och är nog riktigt gammal, den låter dessutom ganska högt.
Pappas frys hade gått sönder och han hade varit och inhandlat både en ny frys och kyl så vi fick ta hans! Det kylskåpet är dessutom större och bättre än det vi har.
Pappa och Joel var här och åt middag i fredags och vi pratade om att göra om köket. Det är min högsta önskan just nu. Andreas ligger på utbyggnaden. Men kanske, kanske att det blir ett nytt kök nästa år om jag får ett jobb! :)


TVÄRSLUT

Orken och lusten är tvärslut.

STORHANDLAT

Ja nu på morgonen har jag storhandlat smink för 1000 kronor. Galet mycket pengar. Men det hade blivit lika mycket i butiken om jag åkt dit och det verkar inte som om jag har tid att göra det ändå.
Det blev en foundation, två dagkrämer (har letat som en toooook efter de i stan), parfym, en liten sprayflaska till salongen, sminksvampar, en mascara.
Tror jag handlade en foundation sist för typ 3 år sen =P
Så det är skönt att det äntligen är gjort!

 


JOBB

Idag får jag återigen känna på vuxenvärlden med en dag på min nya arbetsplats :)


BOKAT

Så har jag bokat en ny tid hos en ny naprapat! Har länge haft ont i högerarmen men nu även vänsterarmen, vet i sjutton hur jag ska sova framöver om jag inte blir botad snart! :/
Sen har jag bokat hos en massör för att få bort alla dessa sju miljoner knutar jag har i rygg, nacke och armar.
Hoppas verkligen att något av detta hjälper!Tröjan på bilden ska jag reklamera idag! Den är helt skruvad! :(


INTE LÄTT ATT VARA LITEN...En framtand i överkäken har spruckit fram. Och det kliar! Det är inte lätt att vara liten ibland!
Lilla skruttis, vi är så glada att du kom till oss!! ♥


I OFAS

Känner att det inte alls går som det ska nu.
Mornarna denna vecka har varit hysteriskt trötta och jag har legat sent i schemat hela tiden.
Igår lämnade jag 9.20 för att båda killarna började bajsa 8.45. Sen orkade jag inte stressa. Man klär på Emil full mundering för att vara ute o frysa. När vi kommer till dagis då har alla gått in,.
Jag hade tom ringt och frågat om jag ens behövde klä på honom ytterkläder.. suck.

Överlag här hemma går allting mot oss. Jag känner mej orkeslös och omotiverad till det mesta just nu.
Alla fönster har vi reklamerat då alla handtag sitter olika och alla fönster är olika. Har högerfönstret tätningslister så har inte det vänstra det.. eller inget. På vissa ställen ser man tom ut rakt igenom. Så bra tätat är det.
Det ska komma någon tomte och titta på det. Så får vi se vad det blir av det.

När sotaren kom och skulle kolla öppna spisen bara visste jag att det skulle vara någonting fel. Jorå. Killarna från Mariebergs har kört in röret som går från öppna spisen in till murstocken 5 - 6 mm för långt och vi fick därmed nedslag av sotaren för att skorstenen är osotningbar. Fint!
Har precis pratat med sotarfirman och vill ha ut deras protokoll asap men de verkar ha fel på det mesta, hon skulle iaf försöka fixa det under dagen så vi kan höra av oss till Mariebergs så de får komma och fixa det.
I värsta fall blir det att de får plocka isär hela skorstenen, fixa röret och sätta tillbaka allt igen. Då pratar vi två dagars jobb, garanterat. Man kan inte heller bara flytta på den, den väger över 200 kg!
Om man tänker på fönstrena så kanske om vi har otur, fönsterbyte på alla 6 fönster och det ställer jag fan bara inte upp på. Vi tänker absolut inte göra det själva, så mkt kan jag säga.

Känns som att ingenting här går våran väg. När ska vi få medvind och allt bara flyta på?
Bara att vi har dränerat om källaren 3 gånger säger väl en hel del!
Glasdörren som A hade beställt med hängnignen åt fel håll fick vi inte byta, så om någon vill köpa en altandörr helt i glas har vi en till salu. Vi får köpa en ny i vår istället.Nytt recept till middag. korvstubbar!

foto0782 (MMS)

Nytt recept till middag. korvstubbar!


Sixten lever rövare i skafferiet :)

foto0780 (MMS)

Sixten lever rövare i skafferiet :)


ÄR DET DU SOM ÄR DIREKTÖREN?

Direktören? Ja, visst i min lilla lilla nagelfirma.
Fick en telefonförsäljare nu på halsen som ringde från Okänt nummer.
Jag svarar aldrig när Okänt nummer ringer men tänkte att det kanske kan vara någon från sjukvården.
Så irriterande!

Kolla tröttisen! Han vägrade vakna när vi ...

foto0778 (MMS)

Kolla tröttisen! Han vägrade vakna när vi skulle in o handla :)


Loppisgrejer!

foto0777 (MMS)

Loppisgrejer!


MÅNDAG IGEN

Den här helgen kändes lång. Jag vet inte varför men det gjorde den. Vi har inte gjort något speciellt heller.
Vi var igår och åt kinamat med killarna.
Jag höll på att gå i taket när jag knappt hade satt mej. Emil kan inte sitta stilla och vill vara ute och springa och krypa runt i restaurangen.
För min del hade det gått bra, men man måste tänka på alla andra gäster också.
Båda barnen bajsar och det finns inget skötbord! Jag fick byta på Sixten på golvet utanför badrummet. Där var det inte klinkergolv.
Hann knappt äta för att jag var så stressad över hela situationen. Sixten satt nöjd matstolen tills jag tagit 5 tuggor sen började han med tjoa.
Jag brukar inte vara den som ser problem. Men jag sa till A i bilen hem att nästa gång vi ens överväger att äta någon annanstans än hemma påminn mej att jag ska säga nej.
Fattar inte att man kan ha så många myror i brallan att man inte ens kan sitta och äta =P
Vi skämtade lite bajsskämt när vi var påväg och så var stämingen uppåt igen! :)

Vi hämtade mammas bil påvägen hem i väntan på att den röda volvon lagas och vi stannade kvar en stund.
I bilen hem somnade båda killarna för natten trodde vi. Tji fick vi utan de tog en varsin powernap och höll låda här till 22.
Vi kollade på Trubbel i Paradiset och den var faktiskt riktigt rolig!

Idag blir vi hemma på förmiddagen och åker i eftermiddag och handlar mat innan vi möts upp på Andreas jobb. Jag ska till salongen idag och på onsdag.
Imorgon blir det ev en tur till Thuns för att handla kalsonger till Emil och en julklapp till Emil också.
På torsdag är jag på mitt nya jobb igen och är i butiken i stan för att få lite omväxling.
Vi får se hur det går med barnvakt eller om A är hemma. Inte jättelätt att komma ifrån på vardagarna..

Annars idag blir det lite annat småplock. Lite tvätt, vattna blommorna, dammsuga lite och skura köksgolvet.Min nya läsplats! :)

foto0770 (MMS)

Min nya läsplats! :)


MÅNDAGSLISTAN 25 OKTOBER

Idag, måndag, är jag glad för att:

♥ Jag har världens finaste familj ♥
♥ Vi har fått sova ut lite och haft kvalitetstid med bara Emil.
♥ Det är lön idag!
♥ Jag har för ovanlighetens skull gjort en matlista för veckan som kommer. Får se om vi håller oss till den. Jag ska handla imorgon, så vi får se :)
♥ Jag har fått flera nya nagelkunder. Det är bra!
♥ Sixten kan stå själv flera sekunder.
♥ Vi ska köpa en ny byrå till Emils rum så vi kan få plats med en massa saker som är platslösa just nu =P
SÖNDAG 24

Har varit ute med Emil och klippt gräsmattan och plockat lite på tomten medan Andreas är i källaren.
Sixtisen har sovit hos farmor och farfar och vi har sovit länge och nästan oavbrutet. Emil vaknade två gånger men han somnar ju själv på en gång.
Har suttit och läst lite tidningar på förmiddagen och bara tagit det oförskämt lugnt. Det är ett helt annat tempo när Sixtisen sover eller inte är hemma.

Somnade som en klubbad säl igår kväll efter att ha sett en tidig film. Den var bra! Kul för en gång skull att kunna se en film i lugn och ro. Annars ska man gå emellan hela tiden och hämta saker eller sitta på golvet och leka samtidigt som man kollar på film.

Kalaset igår var jättebra! Emil inledde kalasandet med att klättra och hoppa men lyssnade när jag sa till även om jag fick lite mothugg.
Han är inne i en fantastisk period då han klättrar och hoppar på/från allt! På dagis får de stå och gå i sofforna vilket inte är okej hemma. Vet inte varifrån han har fått att man får stå på soffbordet men det är verkligen inte okej det heller!
Så när vi var borta för ett par veckor sedan och han sprang i soffan och efter 17e gången pallade jag inte mera och åkte hem.
Skönt att han lyssnade igår, hade varit jobbigt att gå hem från kalaset :)
Säkert fler än jag som känner att man inte kan säga till borta som man kanske gör hemma...

Imorgon är det ju måndag igen och jag har missat måndagslistorna de senaste veckorna. Nu verkar det som om jag kan ställa in tid och datum när inlägget ska publiceras så det kanske bara är att börja skriva listan på en gång! :)


SIXTEN 9 MÅNADER

Tiden går så otroligt fort! Lillprinsen redan 9 månader idag!!
NU KANSKE

Man kan ta sej till att skriva några rader här.
Veckan som var, var fullsmockad med både det ena och det andra.

I måndags var jag på mitt nya jobb för första gången. Jag åkte direkt färifrån till salongen och kom hem vid 22.
I resan däremellan hann våran röda bil gå sönder. Den bara dog och jag körde halvt om halvt genom en rondell. Det måste ha sett kul ut. Den är på lagning nu och den är till salu! ;)

I tisdags var jag hemma med Sixtisen medan E var på dagis. När han slutade åkte vi in till stan för att ladda batteriet till den röda bilen och handla lite grejer till salongen; servetter, våtservetter, soppåsar och kakor.
I tisdags hade jag tre kunder istället för två och kom hem vid 23.30.

I onsdags var jag tillbaka på min nya arbetsplats och lärde mej ännu mera saker. Andreas kusiner skulle komma men det väntades snö så vi sköt på det. Har inte sett skymten av snön änsålänge..
Min mormor hade hämtat Emil på dagis och innan vi kom hem hade vi fått ny astmamedicin till Sixtisen utskriven och jag hämtade ut de pronto. Tycker inte det fungerar alls. Det är 14 doser av något pulver som man tar oralt. Så om det inte fungerar nu efter 14 dagar ska vi ringa. Kortison nästa... :(

I torsdags var jag hemma och fick besök av Jenny. Vi tog en långromenad och jag fick hälsa på hennes lilla bebis. Som förövrigt håller samma storlek som mina killar. Känns bra =P

Igår var vi hemma under dagen alla tre och tog på eftermiddagen bussen till stan, till Emils förtjusning och mötte upp Andreas i Gränby. Jag skulle till CVL och prata med någon där om utbildningar med mera..
Jag fick ju inte jobb i den utsträckningen jag ville och tänkte ev kombinera med plugg.
Men den utbildningen jag ville gå krävde Matte C som jag tänkte läsa upp på Komvux.
Nackdelen är där att kursen på komvux startar innan vi ev fått dagisplats åt Sixten och jag kan därmed inte gå den.
Skulle det vara så att jag går kursen och får godkänt kommer jag till 9 % inte ens in på den utbildningen jag vill gå.
De har gjort om intagningarna att de i första hand tar in dem som har all behörighet från gymnasiet. Detta pga av att de vill att man ska välja vad man vill bli när man är 15 år. Sjukt irriterande om jag får säga..
Ett alternativ är Högskoleprovet.. men då tror jag att jag söker jobb och jobbar istället.
Jag blev jättemodfälld och nedstämd igår efter att jag varit där.
Så med andra ord spelar det ingen roll om man läser upp betyg för att plugga.. man kommer ändå inte in..
Nog om det.

Idag ska Andreas pyssla här hemma och jag ska gå med killarna på kalas hos en dagiskompis till Emil.
Inga planer för helgen mer än att jobba på lite här hemma med andra ord..


NAGELTRÅNG

På Emils långfinger. Han ojar sej lite och säger sedan "Mamma, norlack".

Gullisen ville ha nagellack på fingret :) Kanske lite färg hjälper mot det onda :))
Jag fick iaf tillslut sätta ett Muminplåster på fingret. Första gången någonsin man har fått sätta ett plåster på honom.
"Titta, Sixten, plåster!"

Mammas hjärta! ♥
Kolla kaviartuben! Jättefin!

foto0769 (MMS)

Kolla kaviartuben! Jättefin!


ALLA DAGAR MEN INTE IDAG

Som ett brev på posten blev Sixtisen jättedålig igår kväll och snorar av bara tusan och hostar så han kräks. Och så andningen såklart.
Vi la oss 02 efter mycket om och men och jag gick upp nu 05.30.
Känner redan nu att detta kommer bli en fantastisk dag. Synd att jag ska vistas på ett ställe med kuddar hela dagen. Just nu känns dock allt inbjudande.
Cementgolv? - Å, tack gärna!Detta skulle ha publicerats kl 06.00 men gjordes inte det..
Nu 21.58 säger jag godnatt världen!


Matlåda, Det var inte igår..

foto0768 (MMS)

Matlåda, Det var inte igår..


NERVÖS

Är lite nervös för morgondagen faktiskt.
Ska vara på plats 08.00 för personalmöte. Där kommer alla som jobbar där att vara =/
Sen blir det korvstoppning ända fram till 16 då jag åker raka vägen till salongen för att fila lite.
Funderar på nu hur gott jag kommer sova imorgon natt.
Just nu är jag lite spänd och började packa väskan inför morgondagen. Packade då skötväskan. Vad jag vet då får jag inte ta med barnen till jobbet. Galen man kan vara ibland.
Samma sak som att jag sitta och skära min egen mat i molekyler innan jag kommer på att det är jag som ska äta den.. och jag kan ju äta liiite större bitar =P
Imorgon kommer vara första dagen ungefär någonsin jag inte kommer träffa killarna på hela dagen. Det käns lite tufft.
Men jag ser fram emot morgondagen! Spännande! Fick hem två häften i veckan som jag skulle "kika igenom". Betyder det just kika igenom eller kunna utantill?
Det visar sej imorgon.. Godnattis! :)


Fikadax!

foto0767 (MMS)

Fikadax!


NOTERA GÄRNA

Notera gärna att det numera finns klickbara bilder i menyn om man vill komma till min fina nagelsida!

www.nailsbyhanna.seNAILS BY HANNA
   


Källaren just nu. Isolering av väggarna.

foto0766 (MMS)

Källaren just nu. Isolering av väggarna.


MORGONPASSET

Jag som alltid annars brukar ha kvällspassen/nattpassen på salongen har idag en kund klocklan 08. Verkar som om barnen för ovanlighetens skull faktiskt sover och jag sitter uppe själv och ska lomma till bussen kl 07.
Önskar alla en bra helg!

Kramar


Så var borren här! :)

foto0764 (MMS)

Så var borren här! :)


Det har visst flyttat in diverse djur och ...

foto0763 (MMS)

Det har visst flyttat in diverse djur och fordon i mitt lykthus. Haha! :)


SKÖNT MED FREDAG

Skönt med fredag idag! Dels för att det är helg men också att slippa stressen till dagis! Jätteskönt!

I eftermiddag kommer en plåtslagare hit och tittar på fönstren och på skorstenen. Så han vet hur mkt plåt han ska ta med... antagligen?
Jag har verkligen noll koll på sånt.

Funderar på att åka till stan idag med de två monstren och titta på en höstjacka till mej. Jag har ju bara min vindjacka och en fleecetröja när jag ska gå ut nu. Har två kappor också, där båda har tappat knappar. Den ena såpass många att den inte går att stänga. Den andra är utan överdrift minst 8 år gammal! Den ser verkligen sliten ut..
Vi får se om jag hittar någonting. Måste först och främst pumpa vagnen. Funderar på om jag skulle stanna vid någon mack och göra det.

Har hittat en nackdel med att vara brunhårig. Shit vad håret blir skitigt snabbt! På typ 1 dag! När man är blekt till tusen är håret så torrt. Det var skönt och smidigt med för den delen. Får slinga till våren =P


 


DIN RÖST I NATTEN?

Satt i bilen och lyssnade på Rix och Gert Fylking. Han har fått ett program på vardagskvällarna verkar det som. Har hört honom flera ggr när jag åkt hem sent från salongen. Vilket jäkla skitprogram!
Ikväll satte jag upp ett par tavlor innan jag åkte hem. Kändes som om det aldrig skulle bli av annars........
Jättenöjd med dagens naglar. Frida var hos mej idag och självförtroendet steg några pinnhål samt att jag har fått det bekräftat att jag faktiskt är duktig på det jag gör.
Det känns viktigt för mej att ha med mej i bagaget.

Nu ska jag gå till sängs. Suttit uppe med Sixtisen ett tag. Han sover jätteoroligt. Undra hur denna natt ska gå.. Är bara 6 timmar kvar till uppstigning. Emil vaknade dessutom och satt i fotändan och skrek panikslaget "pappa!". Han måste ha drömt en mardröm, stackaren. Så nu ligger han och ockuperar min sida i sängen så jag ska flytta honom innan jag lägger mej också.. Godnatt allesamman!

Världens gladaste barn! Leker bakom gardin...

foto0758 (MMS)

Världens gladaste barn! Leker bakom gardinerna :)


DAGEN SLUT

Och jag har tillbringat kvällen på salongen. Därmed ingen middag och jag ska peta i mej en macka innan jag lägger mej. Satt och pratade i telfeonen med mamma när jag parkerat på uppfarten. Då börjar Andreas signalera med lamporna att det är dax att komma in. Skojjig typ jag bor med :)

Kvällen hade varit lugn. De hade ätit hos farmor och farfar och bastat. Emil hade varit snäll mot Sixtisen under kvällen. Kändes skönt att höra. Han har gått hårt åt lillebror de senaste två dagarna.

Imorrn kommer sotaren hit och kollar skorstenen. Hoppas han inte kommer dra in en massa skit. Jag vet inte om jag pallar det. Vet iaf att vi kommer få en fet nota efter att han har varit här. Buu!

12 oktober och vi har idag bestämt om julen. Det är bara två löningar kvar innan det är jul och all stress och hets det innebär. Längtar till den dagen då vi kan fira jul hela tjocka släkten hemma hos oss!

Godnatt gott folk :)LIKISAR :)

Likisar :)


WWW.NAILSBYHANNA.SE 


DAGISDAG

Så var det dagisdag idag igen. Sixten har sovit hyfsat inatt så vi får väl se om ögonen åker igen när vi kommer tillbaka. Ska iaf börja läsa Dan Browns senaste bok. Den förlorade symbolen. Det ska bli kul :)
Har hunnit med att läsa 1122 över havet med Anne Holt och Är det någon där? av Marian Keyes.

 


MÅNDAGSLISTAN 11 OKTOBER

Idag, måndag, är jag glad för att:

♥ Jag inte är byggarbetare eller liknande som jobbar utomhus. Hua!
♥ Sitter framför öppna spisen och myser.
♥ Det har lugnat ner sej här hemma. Nu får vi ta nya tag!
♥ Jag har läst två böcker senaste veckorna.
♥ Mina visitkort kom idag. Och jag har äntligen beställt en bättre borr!
♥ Vi har haft en jättemysig helg!INTE UPPLAGD

Det är frost ute! Frost! Känner nu när jag gick upp, tittade ut och inser att jag inte alls är upplagd och sugen på vinter och kyla. Förra vintern var jag ju så varm och hade en liten bebis att se fram emot. Nu har jag andra saker att se fram emot men nej, jag vet inte om jag orkar med att det är kallt.

Gick precis in till Emil och la över honom en filt. Han sitter i vardagsrummet och tittar på Pippi på tivoli. Jag frågade om han ville ha filt, la över den och sa myspys :) Då säger han Mamma, pyspys. Gullis, Vi skulle om vi kunde bädda ner oss allihop i filtar om vi kunde :)

Innan jag gick upp precis så stod A och skrek på mej från nedervåningen ett par gånger och började bli irriterad att jag aldrig kom ner. Han skulle åka till jobbet. Men jag hade fått ett viktigt samtal från Patrik Sjöberg och pratade med min gamla gympalärare för att sedan återkoppla till honom. Vi satt och kollade telefonlistor. Galet man kan drömma ibland.

Idag ska vi åka med Emma och hälsa på en annan mamma och leka en stund. Blir en lugn vecka sånär som på två kvällar med naglar och en tid hos naprapaten imorgon. Just nu går mina tankar på att byta till någon annan. Tycker han inte gör något vettigt. Men å andra sidan jag är inte utbildat naprapat så jag vet inte..

Hoppas alla får en bra måndag!
Kram


NYA BORRENTadaaa! Den är rosa! Bilden och beställningen är från vackranaglar.com
Nu är det bara att vänta på posten! Väntar fortfarande på mina nya visitkort sedan ett par dagar tillbaka.. Får se om de också kommer till veckan. Spännande!! :)


EN SVÄNG PÅ STAN

En sväng på stan resulterade i två par nya skor till Emil, ett par till mej, en åkpåse till Sixtisen och lite kläder. Pjamaser till Sixten och varsin långärmat.
Dåigt med långärmat på pojkarna som växer som ogräs! :) Sixten har ju de kläder Emil hade när han var 1 till 1,5 och då började det bli mera kortärmat i garderoben..
Hittade ett par supersnygga skor på Bianco för 1100 kr men fick ta budgetvarianten på Skopunkten istället. Längtar till den dagen då vi har två jobb :)

   

Nu har Andreas gått ner i källaren för att sätta gipsskivor på väggarna. Så vi kan sätta in trappen såsmåningom. Det börjar närma sej slutet, fast det är långt kvar. Efter alla gjutningar på ytterväggarna och dräneringar så känns det som att vi har kommit riktigt långt nu..

Jag sitter och forskar i det här med en ny nagelborr. Den jag hade var tydligen inte gjort för att användas så mkt som jag gjorde. Så det kommer bli en dyrare maskin denna gång, men förhoppningsvis en med mera kvalite också. Den jag hade smälte adaptern på. Stendöd var den. Synd att man är så beroende av den. Kan ju handfila med då får jag lägga på 30 minuter tidsmässigt + att jag inte vet om min kropp klarar det..
Vi får se vad det slutar med. Måste beställa någonting i veckan. Utan borren kan jag ju inte jobba =P
TOPPEN!

Jag har haft en toppendag idag! Haft så trevligt och roligt! Skönt att smilbanden har fått tänjas lite :)


101008

Häftigt för de barnen som föds 101010. Linda, det kanske är ngt att satsa på? ;)

Sixtisen har sovit fantastiskt bra två nätter irad. Vaknat en gång vid 4 - 5 och sedan vid 7. Man känner sej som en helt ny människa! Otroligt!

Idag kommer Helena och Liam hit och hälsar på och leker. Lilla Minna hade fått feber annars hade vi blivit ännu flera.
Till kvällen kommer Andreas familj hit och äter mat och firar honom.
Så nu irrar jag runt och städar och tvättar och plockar lite.

Var på salongen igår kväll och fick mina naglar gjorda. Skönt! Men vi experimenterade och resultatet blev inte som vi hoppats på.. Vi får se vad som händer nu..


TILL CVL

Så, eftersom jag inte fick jobb i den utsträckningen jag ville ska jag nu i eftermiddag bege mej till CVL. Ska bli jätteintressant att se hur saker och ting fungerar där.
Jag ska höra mej för om Matte C på distans i vår. Så kanske det kan bli någonting av mej också...

Fick precis mejl från ett jobb jag sökte i somras. I somras! De hade nu gått igenom alla ansökningar och jag var inte en av dem. Hade man ju räknat ut innan. Hör man inget på 3 månader misstänker man ju det. Men vilken tid det tar för dem att ens gå igenom ansökningarna! Otroligt!

GRATTIS HJÄRTAT!Hipp hipp hurra på din 27 års dag! :)


JAG FICK JOBB

Men inte i den utsträckingen jag ville. Fick varannan helg. Alltså extra. Det jag hade sökt var en halvtidstjänst men de hade de tagit folk från butikerna till de två jobben.
Det finns för- och nackdelar med allt men jag vill inte säga att jag sprudlar av glädje just nu.

Fördelar:
♣ Mera pengar varje månad. Min föräldrapenning är ingenting man hurrar för.
♣ Det är arbetserfarenhet och kan öppna andra dörrar (fönster..).

Nackdelar:
♣ Andreas får inte vara pappaledig.
♣ Alla projekt här hemma kommer mer eller mindre stanna upp.
♣ Helgen är ju den enda tiden vi har tillsammans.


DAGEN KAN BARA BLI BÄTTRE...

Dagen började i vanlig ordning. Jag fick jaga Emil för att klä på honom medan han gråter.
Kommer utanför dörren och ser att A har tagit audin. Ingen brun vagn med andra ord. Den röda vagnen har pyspunka.
Jag tänkte ta bilen. Nej självklart så har A åkt till jobbet med bilnycklarna. Tar fram extranyckeln men det går inte att vrida om i tändningen.
Jag skitförbannad och Emil sitter bak i bilen och säger att han vill åka till dagis.
Jag lämnar Sixtisen till grannen för att åka med cykeln till dagis. På dagis har de andra gått till skogen och han blir kvar med de små barnen. Vi var nog 20 minuter sena.
Väl tillbaka hör jag en jätteledsen Sixten som är fullt medveten om att mamma är borta. Ont i mammahjärtat!
Så nu kan dagen bara bli bättre. Ska lägga mej och läsa en stund medan Sixtisen sover, men kommer somna omedelbart. Natten i natt var nog en av de sämsta i småbarnshistorien.

Dock väntar jag på samtal ifrån det jobb jag var på arbetsintervju på för tre veckor sedan. Hon bad om referenser förra måndagen och ringde upp min gamla chef i måndags.
Hörde henne igår på telefonsvararen att vi skulle höras av idag igen. Spännande och se om jag fått det!Mammas kille ♥LUGNT I STUGAN

Sixten har vaknat en gång i halvtimmen hela natten. Varför vet nog bara gudarna. Verkar inte vara tänderna iaf. Jag vet iaf att jag inte ska ha några fler barn =P
Sen passar det att sova när vi ska gå upp.

Dagis idag. Jag ska försöka ringa Samariterhemmet idag igen och se om jag får tag på någon ang Sixtens astma. Var upptaget alla gånger jag försökte igår..
Jag tänkte ta kort på det nya så ni får se. Synd på det tråkiga vädret idag bara. Måste pumpa vagnen idag så vi kan åka den på morgonen. Även om Emil gärna går så är man ju lite seg på morgonen.
Annars bir det lugnt här hemma. Föräldramöte på dagis ikväll och vi blir hemma under dagen. Skönt!


FÄRDIGT!

Nu är allt ommöblerande klart, allt är i sin ordning i bokhyllorna. Emils nya hylla är uppe och det är tomt på kassar och högar av grejer överallt. Skööööönt! :)

JUST NU: VÄRLDENS LYCKLIGASTE

Gud, jag kan inte beskriva min lycka och mitt välbehag just nu!
Vi har tokmöblerat om i vardagsrummet och det känns sjukt skumt, men påminner mycktet om möbleringen i vårat gamla vardagsrum.
Det är jättemysigt här!
Imorgon ska vi bära ner den sista bokhyllan som inte fått plats tidigare och vi kan tom ta ner fåtöljen om vi vill. Den får plats nu :)
Frågan är då vad vi ska ha på övervåningen.... Jag är sugen på en schäslong :)
Hursomhelst kliar det i fingrarna att börja ställa tillbaka allting på sin rätta plats. Tillbaka med alla skivor, böcker, filmer och annat som hör hemma här nere.
Vi har ju möblerat om lite på övervåningen också. Emils byrå står i Sixtens rum nu i väntan på lite mera pengar i fickan. Emil fick ett större rum att leka i och jag köpte idag en liten hylla med fyra fack. Expedit från Ikea. 199 kr. Den hade vi köpt ändå, för att slippa ha alla barnböcker och annat här nere.
Den ska vi skruva ihop imorgon efter dagis.

     

På Ikea idag sov Sixtisen i vagnen och jag hade lovat Emil chokladbollar. Jag rullade vagnen bakom mej och framför rullade jag Emil på kundvagnen lastat med paketet. Vi köpte chokladbollarna och jag hade en femma kvar i fickan. Frågade om Emil ville ha en korv och han åt upp den med bröd och allt!
Jag blir alldeles rörd vid tanken på den fantastiskt gulliga unge vi har! Han är så kärleksfull, skojjig och framför allt att han är så gullig med Sixten (det är hårda tag också..) och att han inte blir sur och ledsen för att han kräver så mkt mera av våran tid. Det har verkligen varit kvalitetstid med pojkarna nu när vardagsrummet inte har funnits. Vi har suttit på madrassen i Emils rum mer eller mindre hela dagarna och lekt hela dagarna!
När vi har hela nedervåningen springer man ju och tvättar lite, städar lite, diskar.. a ni vet. Men nu har det inte gått. Det har faktiskt varit jättemysigt.
Det jag märker med Sixtisen är att han roar sej eller snarare Emil roar honom väldigt långa stunder. Han blir snabbt otålig när Emil inte är hemma eller vaken.
Det är jättekul att se att de uppskattar varandra fast de inte ännu har något utbyte av varandra. Sixten förstör mest.. =P
En annan sak jag har märkt sista veckorna är att Sixten är lite av mammas kille. På ett sätt Emil aldrig var. På gott och ont :)

Har ju som ni vet satt in stora fönster. Med det innebär också att jag har en massa växter till övers. Det smärtar lite i hjärtat, men jag har knappt tid att sköta om de jag har + att jag har ingen plats för allt!
Är det någon som vill ha paradisträd 3st, hjärtan på tråd 3 st, ampellilja 1 st,
tolv apostlar 2 st så säg till. Annars tar jag med de till loppisen..

Imorgon blir det ett besök hos naprapaten kl 9.30 och sen åker jag ner på stan och köper en present till Andreas. Har en liten aning om vad jag ska köpa. Kanske jag som är tråkig men när vi delar på alla pengar, har allt vi behöver, känns det konstigt att köpa en present.. För min del behöver han inte ge mej något när jag fyller.. Men det är jag det :) Tror han kommer gilla min present. Förra året fick han en årsprenumeration på en biltidning och året innan dess en filmkamera.

Nej gott folk, nu blir det en dusch (booring) och sängen!
Godnatt :)


Emil o jag äter chokladboll utanför Andrea...

foto0756 (MMS)

Emil o jag äter chokladboll utanför Andreas jobb :)


MÅNDAGSLISTAN 4 OKTOBER

Idag, måndag, är jag glad för att:

♥ Jag har världens underbaraste familj!
♥ Det är klart i vardagsrummet. Halleluja!
♥ Jag läser böcker igen! :)
♥ Det börjar bli loppisdax igen. Har samlat tokmycket saker!
♥ Andreas fyller år på torsdag, 27 år!
♥ Bästaste Anna kommer hit med Johan på lördag och hälsar på. Ska bli fantastiskt kul.
♥ Emil har sovit 3 nätter utan blöja! Så otroligt duktig!
♥ Vi har höst-städat ute! Alla utemöbler, krukor, parasoll och div andra saker som legat på tomten är nu undanröjt! Vintern är välkommen!
♥ Vi var på lilla Emmas dop igår. Mitt första dop! :)


Så var det äntligen färdigt!

foto0754 (MMS)

Så var det äntligen färdigt!


Emil kom och sa att nallen ville bajsa bak...

foto0753 (MMS)

Emil kom och sa att nallen ville bajsa bakom blomman. Och att han skulle ha en blöja.. Haha! :)


BILDERChrysantemumen blommar!Nya fönstret! Det blev stoooort! :)Rosorna blommar fortfarande!En jättebra lekplats!?Så här ser det ut på nedervåningen. Uppe likadant.Före..Och efter.. :)Lilla Flora som Emil tyckte skulle sova hela tiden =P Bädda ner henne med täcket och la kudden under huvudet. Gullungar! ♥Vi fick en låda mat av pappa! Massor med pasta, müsli, räkost, mjukost och sockerkaka. Han hade även lagt med arbetshandskar och lite sånt.. Otroligt tacksamt! :)Från modevisningen i fredags. Jag och Ida i mycket rött läppstift.Jag hade supersnygga kläder denna gång! Kavajen jag har på mej här påminde lite om en tweedkavaj från Tiger om jag inte mindes fel. Linnet från Dagmar.
SUR OCH BESVIKEN

Klockan 15.00 drog kamin-killarna här ifrån och lämnade vardagrummet fullt med grejer. Sitter fortfarande i ett kaos utan dess like. Bara framför mej nu har jag fyra lampor. Jag ljög, fem.
Har letat efter febertermomtern sedan i tisdags, hittade den idag..
Summan av det hela som minst sagt gör mej förbannad är att om de där jäkla tomtarna hade offrat sej på en timmes övertid hade de sluppit komma tillbaka på måndag och vi haft ett vardagsrum och en tv vi kan nyttja. Nu har vi ingetdera.
Jag var så ofantligt besviken igår eftermiddag. Jag är så less på att behöva kliva över saker hela tiden
Jag lovar er att är det inte en jävel som står här på måndag morgon klockan åtta då ringer jag till deras samordnare, Christian med CH och klagar på en gång.

Som om det inte vore nog så hade A beställt en vänsterhängd terassdörr istället för en högerhägd och jag orkade inte ens bli arg. Det är inte ens någon ide att sätta in den vi har. Betydligt mera jobb blev det nu. Tid som vi inte har.. Suck!

Sen gick bilen sönder i torsdags och som tur var, var det inte turbon som pajjade utan någon spole och notan slutade bara på 2 lappar. Detta pengaflöde! Det går bra nu, pengarna rullar inte in nu.... 

Funderar på hur vi ska anordna kvällen och vart vi ska befinna oss?! Köket? Emils rum blir nog svaret. Är fullt med saker överallt annars..


VILKEN DAG!

Räddningen var när Emma och Flora kom på förmiddagen. Jag låg på madrassen i Emils rum och höll på att somna.
Har varit på övervåningen hela dagen idag då kamin-killarna meckar på nedervåningen. Bara köket vi kan vara i där. Vill inte vara ivägen.
Kamin-killarna kom vid 08 och vet inte hur det går för dem.. Verkar inte gå jättebra iaf. Skorstenen har nog sinkat dem lite idag.. Får se om de hinner klart idag.. Nu ligger det 7 miljoner delar till spisen utspridda i vardagsrummet så hoppas de hinner färdigt.

Emma och Flora kom vid 10.30 och det var som sagt räddningen. Emil ville bädda ner Floran hela tiden och gav henne både täcke och kudde. Fantastiskt gulligt!
Emma klippte av mej håret och de åkte hem vid 13. Sixten somnade för en timme då.
Han borde vara svintrött idag.
Han höll oss vakna till 01.11 och då hade han skrikit konstant i ett par timmar. Vi sov till 4.15 och samma visa började då. 05.30 gick både jag o Andreas på knäna och jag sjöng alla visor jag bara kunde om och om igen, då var han tyst.
Men jag har överlevt denna dag också även om man har svårt att tro det mitt i natten när allt är som värst. Hoppas verkligen att de där tänderna kommer snart!

Andreas kommer snart hem och Sixten har det tufft med andningen igen. Medicinen han får verkar bara i ca 15 minuter. Vet inte vad jag ska hitta på, men känns som om jag måste ringa upp till Samariterhemmet igen.
Jag ska snart göra mej klar för kvällen. Modevisning på Flustret är på schemat igen och det kommer bli sent. Vet inte om jag ska åka buss eller bil. Bussen känns säkrast men att jag somnar på den kan jag nästan lova. Den tar längre tid än bilen också.. I-landsproblem.

Hoppas och önskar alla en bra helg! Jag längtar sjukligt efter att kaoset här ska försvinna med alla grejer som är överallt och att vi kan storstäda!
Jag önskar också att Sixten blir lite bättre tills imorrn och att andningen blir lättare!


Håret borta! :)

foto0749 (MMS)

Håret borta! :)


Det är konstigt här idag igen. Idag får ma...

foto0742 (MMS)

Det är konstigt här idag igen. Idag får man äta frukost på rummet och inte nog med det har Emil sovit utan blöja inatt! :)


De säger ju att man får önska sej något nä...

foto0736 (MMS)

De säger ju att man får önska sej något när klockan är av samma siffra. 5 timmars sömn är just nu en hög önskan. Sixten har tandvärk och har skrikit konstant i flera timmar.