MED RO

Sitter här och spanar ut över vyerna här på landet.
Jag har fått höra den ena och den andra gliringen de här 3 veckorna om att jag bor så långt borta att varken tv eller dator funkar.
Jag ska göra det klart att jag inte bor mitt i skogen :) Jag bor på en lite kulle omringad av fallfrukt.
Snett nedanför ser jag ett nybyggnadområde på 40 hus där de har tomter som en kolonilott.
Jag trivs oförskämt bra.
Redan efter en vecka så kändes det som att vi bott här jättelänge och Andreas och jag som inte är ense om någonting, höll med.
Emil sover ute varje dag och sover då 2 timmar. De två timmarna flyger iväg, då det finns massvis att göra.
I helgen som var fick vi hjälp av våra föräldrar att fixa i trädgården. Jag hade önskemål om att flytta hallonhäcken och det blev mycket bra!

Jag har som ni förstått nyss fått igång datornerna och även tv:n. otroligt smidigt och inget krångel överhuvudtaget (!!!). Jag hann zappa 4 ggr innan det sades stopp på svt24 på hockeykväll.
Nu har hockeysäsongen börjat och det mesta kommer att kretsa kring is och Mats.
Jag ska dock visa er bilder under morgondagen på den sammankoppling av kablar och apparater som belv tvungen att göras för att kunna ringa, kolla på tv och surfa. Varför de inte skickat med en trådlös router vet  bara gudarna. Tills dess kommer det att heta Telia Osmart. Ni kommer skratta.

Det har varit mycket innebandy senaste tiden. Både Uppsalacupen och DM. Och i söndags drog serien igång.
Tycker vi har presterat bra på både Uppsalacupen och DM och vi fått lite självförtroende inför serien och starten som var i söndags vann vi mot Frötuna med knappa 3 - 2.
Det var otroligt viktigt för min egen del, självklart vill jag ju vinna mot mitt gamla lag men även få en bra start på säsongen. Det var mycket positivt i laget och alla peppade varandra in i det sista.

Det är redan onsdag imorgon och 3 dagar kvar till helg. Jag ska till farmor och hälsa på henne på eftermiddagen. Ska förbi mormor och hämta ett skott på en blomma som jag vet farmor tycker om och ta med dit.

Har surfat runt på diverse sidor på eftermiddagen idag och noterat att jag fått 2 assist från våran match i söndags då vi vann med 3 - 2. Jag har även på försäsongen hunnit göra 2 mål vilket inte alls är likt mej i matchsammanhang. Väldigt kul för min egen del - och självklart när laget vinner.


DET VAR FANIMEJ PÅ TIDEN

Jag är tillbaka i leken igen. Sitter på golvet med sladdar och apparater upp över öronen - men det funkar. Får bli mera ordning när Andreas kommer hem. Och mera inlägg.
Nu ska jag läsa matchresultat, referat, lite bloggar, lägga in foton och ja, varför inte, koppla in tv:n?


NEJ JAG ÄR INTE BITTER

Fick precis reda på att det var fotografering idag till hemsidan med laget. Blev påmind yttligare än gång att jag inte har något nät att surfa på. Kommer på tisdag. Om det ens fungerar då.
Besökarna på hemsidan får helt enkelt leva med att jag ser ut som fan.

Mycket händer just nu. Mycket innebandy och mycket hus. Lite sova och lite träff med den andra halvan jag bor med.
Vi ska till helgen gräva upp hallonhäcken och flytta den. Vilket man inte gör med ett spadtag tydligen. Som nybörjare i trädgården har man en del att lära. Nu trodde jag för övrigt inte att man flyttar en hallonhäck på en kvart men hade vbäl kanske inte trott att det var så omfattande, men det ska bli hysteriskt kul.
Jag ska få hjälp av mamma och det är väl tur det :)

Innebandy som sagt, alldeles strax. Det var DM i helgen och känner nu att jag börjar ladda inför seriepremiären på söndag. Även det ska bli hysteriskt kul och självklart är det endast vinst som gäller. Och det ska bli extra kul att möta mitt gamla lag och trycka till dem lite extra :)

HELLO

I´M ALIVE


INTE BRIST PÅ ÄMNEN

Bara Telia som tabbat sej BIG time. Men den som väntar på något gott...


BLOGGSTOPP

Har varit dåligt med inlägg senaste dagarna. Kan endast förklaras med att jag inte har någon uppkoppling. Och kan tillägga till det att jag inte har någon tv heller.
Förhoppningsvis hoppar detta igår idag eller under morgondagen. Håll tillgodo!

Sitter hemma hos pappa och knappar efter att jag måste utrymma huset pga den lukt av golvfärgen jag målat golvet i tvättstugan med. Luktar hemskt illa. Inte nog med det gick Andreas och brände på en sticka i brasan igår vilket gjorde att det luktar rök i halva kåken också. Så efter en halv dags huvudvärk stod jag inte ut längre.
Jag hoppas för Guds skull att det blir torrt i tvättstugan snart så vi kan snälla i maskinerna och göra rent dem. Emil har inga kläder kvar att ha och tvätthögen (högarna) växer.

Jag får återkomma med ett mer ingående inlägg senare, dvs när jag har lyckats installera bredbandet och tv:n. Det ska tydligen inte alls vara svårt. Säger de som kan. Vi får väl se.

Kram på er

HAHA

Bara för att ni så gärna vill se bild så tänker jag skita i det. Haha, nej då. (Dålig fredagshumor)
Ska bums gå och knäppa ett kort. Ska tillägga att det är med mobilkameran och inte stans bästa kvalite.
Strax tillbaka.
Nej, det blev inget kort. Ni får hålla tillgodo ett tag till. Kom på att jag duschade precis och att håret ligger slickat runt huvudet.

Hade träning ikväll. En jättekul träning och jag var trött påvägen hem. Jag ska alldeles strax åka och hämta Andreas från sin Kickoff med jobbet. Det är en dag imorgon också. Jag spelar cup och Emil och Andreas går upp vid sextiden. Vore bra om man var nykter då =P

Har köpt en ny sorts godis. Tutti Frutti Weekday. Helt oki.

En kul grej som var idag som jag kan berätta för er alla som har med huset att göra.
Vi hade en städning innestående som den gamla ägaren skulle ha nyttjat men som vi sköt upp och tog nu denna vecka, under torsdagen och fredagen. De påstod sej behöva 2 dagar för att städa huset.
Under gårdagen hade ingenting hänt i huset. Andreas hade varit där och kikat. Nada.
Idag blev jag ju tvungen att åka dit och kolla för att eventuellt behöva ringa ett argt samtal till mäklaren. Jag kom dit klockan 10.00 och ser ingen bil på uppfarten. Ingen här tänker jag. Låser upp dörren och ser ett hav av städprylar. Jag ropar "Hallå!". Hör att en ensam kille kommer ner för trappan och jag säger "Heej, jag ville bara kolla att någon var här". Han svarar: " Jag förstå mycket lite svenska".
Så det var en ensam kille av utländskt ursprung som städade vårat hus som inte kunde svenska. Städar ensam i ett stort hus. Undra när han gick hem för dagen. Det skulle vara klart till eftermiddagen, men när jag passerade vid 16.00 för att hämta all post som var nedtryckt (!!!!) i våran brevlåda så lös lamporna och jag antog att han fortfarande var kvar.

Godis, blev lätt för mycket efter bara några stycken.

Godnatt allihopa!


NÅGONTING MITTEMELLAN

Så var det klippt.
Blev ingetdera av frisyrerna här nedan. Det blev kortare än på någon av bilderna och mycket, mycket bra. Än en gång har Emma gjort ett utmärkt jobb på badkarskanten.

NY FRISYR? VILKEN TYCKER DU?Snygg frisyr! Men lite 80 tal, eller?Snygg även denna. Men man är naiv om man tror att man vaknar såhär på morgonen.Ja, detta också ett alternativ. Men tycker att den är lite för vardaglig. Lite tråkig. Men blir säkert denna för att man inte behöver fixa så mkt med frisyren.

INGENTING VETTIGT

Har ingenting vettigt och skriva idag. Möjligtvis att Emil för omväxlingsskull var uppe mellan 7 och 10 imorse och sedan sov i tre timmar till ett. Vilket jag också gjorde. Idiotiskt.

Han är extra grinig för den nya tanden idag.

Vi ska åka och hämta våran tvättmaskin kl 17.00. Det blir intressant. Den där jävla muppen kommer få sej ett omgång av min pappa. Haha.

Jag ska bli av med lite hår idag. Skönt. Har inte klippt mej sedan i januari ngngång.
Funderar på en kort frisyr.

Nu sitter vi i hallen igen. Där är han nöjd.

Han har de senaste dagarna lärt sej ställa ej emot saker och ting. Vilket är lite läskigt då han inte kan stå stadigt ännu.
Han har även fått in snitsen på att krypa. Han ålar ingenting längre utan kryper och det med en jäkla fart.

Nu kom Andreas och vi ska försöka leta fram lite kläder till Andreas tills morgondagen.PS I LOVE YOUÄven den största förlust rymmer svaret på hur man går vidare ... Holly och Gerry är unga, nygifta och lyckliga. Men när Gerry plötsligt blir svårt sjuk och avlider, dör även Holly inombords. Men på sin 30-årsdag får hon ett brev från Gerry skrivet före hans död. Det är det första av tio brev som för en stund låter Holly vara nära sin älskade och långsamt för henne vidare ut i livet. Varje brev bjuder på ett nytt oförutsägbart äventyr. Och varje brev avslutas med samma ord: P.S. I Love You

Har ni inte läst denna bok måste ni göra det innan ni ser filmen! Jag lyssnade på den när jag och Andreas var i Tunisien förra sommaren och skattade och grät omvartannat. Underbar bok!

FÖRSTA BILDERNAJa, här är då vårat nya hem. Obeboligt än så länge. Men här ska vi nog trivas! :)Utehuset.

SOVMORGON

Imorse vaknade Emil till vid sextiden och jag hämtade honom och la honom i våran säng. Då somnade han om till 07.40. Det hör inte till vanligheterna och jag själv ligger vaken för att jag är utvilad.
Nu har han precis somnat om igen och vi satt inne i vardagsrummet i mammas nya soffa och han satt i mitt knä lutad med huvudet mot bröstet. I 10 minuter satt han och tittade ut, på träden som rör sej när det blåser. Det tycker han är jätteintressant. Sedan såg jag att ögonlocken slöt och han somnade.
Gulliga unge! Det var första gången som han bara satt och tog det lugnt. Annars ska det klättras och krypas..

11.50 har jag fått en tid hos tandläkaren. Bara därför känner jag mej mycket bättre i munnen även om jag hade svårt att sova inatt för att jag hade så ont. Men förhoppningsvis så är det sluttjatat om det i eftermiddag :)

Ikväll är det innebandyträning igen. Det känns som om det var evigheter sedan jag knöt på mej skorna. Jag hoppas lite extra att det onda försvinner för att det tar mycket energi och fokus när jag ska anstränga mej. Jas hoppas även att det kommer bra med folk till träningen. Det har varit ett gäng skador och förkylningar och det är roligare när vi är flera. Hoppas dessutom att det lag som ska spela till helgen är friska, då Uppsalacupen är. Jag har sett fram emot den här cupen hur länge som helst. Det är min gamla klubb som arrangerar cupen och jag har endast deltagit i form av att ha stått i cafeterian, suttit i sekretariatet och ha städat. Så detta ska bli betydligt roligare. Självklart hoppas jag att vi kommer att komma riktigt långt i cupen. Och om jag är utan tandvärk kommer jag kunna göra mitt allra yttersta i helgen.


STÅR INTE UT

Har bokat tid hos tandläkaren nu. Står inte ut med detta längre. Nu börjar även höger sida göra ont. Hoppas verkligen de kan göra någonting så det känns bättre!


FISIG STIL

Glömde ju som bekant bort att vi skulle få pengar för tvättmaskinen som står i lägenheten. Vi kom överens om, nr handpenningen betalades, att vi skulle få pengarna när resten av pengarna skulle betalas.
3000 kronor ville vi ha för maskinen som är ny, köpt i januari 2008. Nypris var 4500 kr.
När jag ringde idag och påmnde om detta ville han inte ha den. Kunde hitta en billigare sa han. (???)
En ny tvättmaskin för 3000 kronor är ingenting.  Jag erbjöd mej sälja den för 2500 kronor för att slippa mecka ur den och bära den ner för 4 tr och köra ut den till Rasbo. Då skrattade han. Varför vet jag inte. Han skulle fundera på det.
Eftersom vi hade ett muntligt avtal om att han skulle köpa tvättmaskinen så har vi redan köpt en ny. Vi nyttjar inte två maskiner.
Han ringde på eftermiddagen och sa att han inte tänkte betala 3000 kronor för den och jag sa att vi kommer och hämtar den senare i veckan.
Detta tycker jag är riktigt dålig stil. Jag erbjöd mej heller inte sälja den för 2500 kronor igen. Det var han inte värd att få den för.
Det som gör mej mest förbannad är att om jag inte ringt och sagt att vi skulle ha pengar för den om han ville ha den, så skulle han ju självklart behållt den utan att säga någonting.
Så mycket för ett muntligt avtal.


VI SITTER I HALLEN

Verkar vara Emils favoritställe hemma hos mamma. Det finns en rolig matta och en massa skor. Och det finns en dörr med en taggig dörrmatta på utsidan. Och inte minst en trappa!

Emil sov igenom hela besöket på Ikea och Plantagen, vilket var bra. Jag blev tvungen att väcka honom imorse för att han knappt kunde andas när han sov. Köpte en Näsfrida igår som fungerade bra. Den hade säkert fungerat ännu bättre om jag inte haft så ont i munnen pga visdomständerna.
Jag sa till Andreas imorse att hade jag haft ett jobb nu hade jag sjukanmält mej, så jäkla ont har jag. Och knaprar Ipren som om det vore godis.

Emil feberfri som sagt men snorar mera idag. Har även sett att den andra tanden i underkäken är påväg fram. Nu får man passa sej, för om han får ett ordentligt tag med munnen biter han till ordentligt.

Nej, nu går han loss på skohyllan. Adios.

INHANDLAT PÅ IKEA

För er som har tråkigt och för mej som har lite att göra kommer här allt jag köpte på Ikea.

  

Diskställ, för vi har ingen diskmaskin =/

 

Decilitermått. Har tappat bort hälften av de vi har.  

Haklappar till lillgrisen.


 

En leklåda. 

 

En matta till Emil. 

 

Samla ihop plastpåsarna.


   

Skärbrädor 3 st.


 

 2 toaletter - 2 toaborstar. 

  

Träredskap till köket och kula leksaker till gossebarnet.


   

Täcke till Emil som är tjockare än det han har.


      

En väggklocka.

BÄTTRAT PÅ SEJ

Emil är feberfri idag, vilket är otroligt skönt för oss alla. Han har dessutom sovit hela natten! (!!!!!!!!) När hände det sist? Otroligt skönt för mej som slapp vara uppe och springa, skönt för Emil som behöver sömn för att bli frisk och skönt för Andreas att han inte behöver gå till jobbet trött.

Nu har han precis somnat om efter att ha hjälpt mej sortera papper och inventerat vårt skafferi som står på golvet i ett rum bredvid köket. Han är för härlig! <3
Jag är rätt pigg efter 7 timmars sömn, men ska gå och lägga mej och läsa lite ett tag så kommer nog ögonlocken sjunka ihop såsmåningom.

Idag ska vi ta en sväng till Ikea och inhandla lite saker som vi har gjort oss av med när vi packade ner saker och ting. Skärbrädorna var en sådan sak. Skitsnuskiga och det frodas bakterier i dem! Byt ut dem ofta.. Tänkte passa på medan vi bor i stan. Det är nedräkning nu tills vi kan ställa in våra möbler! Weeei.
Sen ska vi lämna matlåda till Andreas, han glömde den hemma.

Men nu.. Luftslottet =D


NÄR MÅLIS SPELAR UTEVi har alltid kul på innebandyträningarna. Speciellt när målvakterna spelar ute =P
Biderna tagna av Nettan från träningslägret i helgen.Emma och Jag, när hon precis har gjort det förbjuda och försökt få tag i bollen mellan mina fötter och jag ramlat på cupen. Kul att Nettan fångat dessa bilder! :)

HERR ROSSELEmil ligger i soffan och sover. Varje andetag hörs genom ett högt rossel varje gång han andas.
Han är bättre i näsan idag. Snorar inte lika mycket. Han har dock hög feber och har nog ont i halsen och hostar.
Inatt skrek han nästan hela natten, med undantag för någon halvtimme då och då som vi alla slumrade in.
Han har inte ätit speciellt mycket idag. Och om han gjort det, kräks han upp det snabbt därefter.
Jag har idag, innan besöket på banken klockan 13.00 varit och köpt fler Alvedonsuppar och en Näsfrida som suger ut snor ur näsan.

Mötet på banken gick snabbt och smidigt. Jag bannar mej dock nu efteråt att jag glömde påminna om att vi kommit överens om att tvättmaskinen som var ny, skulle gå utanför lägenhetspriset.
Måste ringa om det imorgon.
Har blivit en hel del samtal idag igen. Har pratat med Adressändring, Telia, Skatteverket. Har även hunnit med att begära pengar från Försäkringskassan.

Den här dagen har känts oändligt lång. Dels för att vi sov som krattor inatt allihopa. Emil gråtet mest och gnäller för att han inte mår bra och jag själv är rätt mör. Börjar känna mej snorig men vet ännu inte om det beror på dessa förbannade visdomständer eller om det är en riktig förkylning. Det återstår att se. Så även jag tar Alvedon med jämna mellanrum. Jag har hunnit med att ringa en massa samtal, besökt banken, varit på leksaksaffär och apoteket och en sväng till Gränby C och handlat.
Nu klockan 17.00 ska vi åka ut till huset och röja bort saker som står i vägen för städfirman. Även plombera dörren till vardagsrummet så att städarna förstår att vi städar därinne själva eftersom alla våra möbler står där.
Det blir väl också till att plocka upp dessa förbannade äpplen från backen så att det går att klippa gräsmattan. Har sett mej för efter en åkgräsklippare men de är dyra.

Nu klev Andreas innanför dörren. Kramkalas.